Acas' aceste cuvinte ne doare Flabelos și riscurile ascunse

Flabelos și riscurile ascunse

10 minute de citit
1
0
7,605

De puțin timp s-a deschis un centru flabelos în clădirea unde avem sediul firmei. Odată cu apariția centrului, a apărut și isteria flabelos – aparatul minune… care ca orice minune a ținut vreo trei zile.

Toate colegele de la serviciu vibrau… de emoție când vorbeau așa de frumos despre flabelos ăsta. Ok, ok. Am înțeles, dar… nu pricep. Flabelos sau cu accent ascuțit flabélos… dar ce dracu’ e magaoaia asta?

– „Cum ce e? E aparat din ăla care te zguduie și slăbești… Ai avea și tu nevoie” îmi zice o colegă, chicotind.

– Eu? Să slăbesc? După ce că am investit o grămadă de bani în burtică și i-am îmbogățit pe vânzătorii de shaorme, să cedez așa ușor? Draga mea, să fie clar. Eu nu am probleme cu greutatea, ci cu înălțimea. Sunt prea scund pentru kilogramele pe care le am.

flabelos

Imagine ciordită de aici: www.inspirebeautyuk.com

Cum mă tot ademeneau să încerc aparatul minune pe care stai și vezi cum se topește seul de pe tine, zic… „hai frate să mă documentez”. Și caut… și caut… și nimic. Adică e netul plin de flabelos și alte power plate-uri d’astea. Dar numai de reclame și comentarii pozitive. La o privire superficială ai zice că-i numai de bine. … Suspect de prea de bine … Și fac săpături. Găsesc pe mai multe forumuri fix aceleași comentarii de bine, cuvânt cu cuvânt. Aha. Îmi pică fisa… bun, ăsta e spam. Peste tot spam și articole publicitare marcate cu (P).

Ceva nu miroase a bine. Până și un banal ceai de mușețel are contraindicații și efecte secundare, dar de aparatul ăsta la care, culmea, ai nevoie de acordul medicului pentru a-l folosi, nimeni nu zice nimic? Micului Sherlock Holmes din mine i se aprind beculețele de alarmă.

Toți vânzătorii de vibrații se laudă că produsele lor sunt cele mai bune, că nu fac decât bine și amintesc în treacăt că nu-s recomandate persoanelor care suferă de vreo boală de genul… (și aici urmează lista) dureri de spate, probleme cu coloana vertebrală, gravide, afecțiuni ale inimii, epilepsie, afecțiuni neurologice sau cerebrale… etc.

Ei na… ce mai contează acolo câteva riscuri când poți slăbi fără efort? De ce să alergi și să mănânci cu grijă, când poți mânca mult și (cu) de toate, te zgâlțâi nițel, vreo zece minute și ai slăbit miraculos. Uite de-aia suntem toți așa silfizi, că avem aparate și pastile minune de slăbit.

Ba chiar, se laudă vânzătorii, că aceste aparate au fost folosite de NASA în antrenamentele astronauților… Păi atunci hai să folosim și noi aparatele NASA, să slăbim… dintre toate, centrifuga îmi pare cea mai utilă. Te învârți, vomiți toate shaormele îngurgitate și slăbești garantat sută la sută.

Principiul de funcționare al flabelos-ului se bazează pe pierderea echilibrului. Aparatul transmite prin vibrații semnale către creier. Creierul este mințit că se pierde echilibrul corpului și transmite, la rândul lui, comenzi către mușchi. Aparatul este relativ nou, deci nu se cunosc efectele pe care le poate produce în timp. Dar prin supunerea la vibrații pot să apară afecțiuni neuro-cerebrale, vătămări ale cartilagiilor, pierderi ale auzului sau vederii, chiar desprinderea retinei.

De reținut că nu degeaba munca într-un mediu cu vibrații este considerată cu risc și remunerată ca atare.

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria aceste cuvinte ne doare

Un comentariu

 1. Iuli

  23/02/2014 la 1:17 pm

  Sunt o gramada de aparate de genul asta pe tot netul, insa nu stiu cat de eficiente poti fi ..

  0

  0

  Dă-i replica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.