Nu trebuie să fii cine știe ce expert în SEO, specialist în marketing și atoatecunoscător în tainele internetului ca să observi o explozie a comerțului online. Și nu e deloc rău că se dezvoltă vânzările online. E o metodă modernă de comerț din care au de câștigat ambele părți implicate direct într-o tranzacție: vânzătorii, dar mai ales cumpărătorii.
Comparativ cu modelul comerțului clasic, avantajele unui magazin online sunt extrem de importante. Costurile scad considerabil, fiind reduse cheltuielile pentru întreținere, chirie, amenajare de spații comerciale, orar non-stop pentru primirea comenzilor. Tot în mediul online există posibilitatea de a concentra promovarea spre cei considerați potențiali clienți. Aici apare fenomenul de targetare a promovării produselor.
Creșterea vânzărilor depinde în cea mai mare parte de promovare eficientă a serviciilor. Magazinele online pot deveni mai profitabile folosind eficient metoda propusă de retargeting.ro.
Retargetarea duce la o mai bună cunoaștere a pieței și implicit la o mai bună înțelegere a nevoilor clienților.
Pe de altă parte, potențialii clienți au acces instant prin newsletter la orice actualizare a gamelor de produse, sunt înștințați de reducerile sau promoțiile oferite.
Dar pentru ca metoda de monitorizare a potențialilor clienți să aibă și rezultatul scontat, respectiv creșterea vânzărilor, trebuie câștigată mai întâi încrederea acestora în serviciile oferite. De aceea, după ce s-a creeat o legătură între utilizator și magazin, fiecare client trebuie păstrat printr-o monitorizare personalizată, în conformitate cu nevoile sale, dar în același timp, fără ca acesta să fie „sufocat” cu prea multe buletine informative.
Prin retargeting pot fi câștigați ușor și clienții indeciși sau cei care încă nu au achiziționat încă produse din magazin. Prin mesajele personalizate, abonații la newsletter pot fi atrași fie prin promoții și coduri de discount, oferite individual ca premii de fidelitate, fie prin mesaje care să provoce utilizatorul la un dialog cu magazinul. Astfel magazinul poate monitoriza eficient cerințele, părerile personale sau nemulțumirile potențialilor clienți, putându-se adapta necesităților acestora.
ANDREI
26/07/2014 la 11:32 pm
Asa e.. comertul in romania e mare si prost :))
marco
28/07/2014 la 12:53 pm
Comertul din Romania e prost doar daca nu te pricepi 🙂 Daca nu e asa mare ca in strainatate, nu insemana ca nu se pot face bani buni din asta.
Castigatorii campaniei Vara BloggerilorBlogatu | Blogatu
03/09/2014 la 8:49 pm
[…] Locul 1: Iulian Milcomete cu articolul http://oltelean.com/e-comert-romania/ castiga suma de 500 lei Locul 2: Cristian Nicolau cu articolul […]