Acas' di tăte pentru toți E-… comerț în România

E-… comerț în România

2 minute de citit
3
0
1,913

Nu trebuie să fii cine știe ce expert în SEO, specialist în marketing și atoatecunoscător în tainele internetului ca să observi o explozie a comerțului online. Și nu e deloc rău că se dezvoltă vânzările online. E o metodă modernă de comerț din care au de câștigat ambele părți implicate direct într-o tranzacție: vânzătorii, dar mai ales cumpărătorii.

Comparativ cu modelul comerțului clasic, avantajele unui magazin online sunt extrem de importante. Costurile scad considerabil, fiind reduse cheltuielile pentru întreținere, chirie, amenajare de spații comerciale, orar non-stop pentru primirea comenzilor. Tot în mediul online există posibilitatea de a concentra promovarea spre cei considerați potențiali clienți. Aici apare fenomenul de targetare a promovării produselor.

motociclisti amuzanti

Creșterea vânzărilor depinde în cea mai mare parte de promovare eficientă a serviciilor. Magazinele online pot deveni mai profitabile folosind eficient metoda propusă de retargeting.ro.

Retargetarea duce la o mai bună cunoaștere a pieței și implicit la o mai bună înțelegere a nevoilor clienților.

Pe de altă parte, potențialii clienți au acces instant prin newsletter la orice actualizare a gamelor de produse, sunt înștințați de reducerile sau promoțiile oferite.

Dar pentru ca metoda de monitorizare a potențialilor clienți să aibă și rezultatul scontat, respectiv creșterea vânzărilor, trebuie câștigată mai întâi încrederea acestora în serviciile oferite. De aceea, după ce s-a creeat o legătură între utilizator și magazin, fiecare client trebuie păstrat printr-o monitorizare personalizată, în conformitate cu nevoile sale, dar în același timp, fără ca acesta să fie „sufocat” cu prea multe buletine informative.

Prin retargeting pot fi câștigați ușor și clienții indeciși sau cei care încă nu au achiziționat încă produse din magazin. Prin mesajele personalizate, abonații la newsletter pot fi atrași fie prin promoții și coduri de discount, oferite individual ca premii de fidelitate, fie prin mesaje care să provoce utilizatorul la un dialog cu magazinul. Astfel magazinul poate monitoriza eficient cerințele, părerile personale sau nemulțumirile potențialilor clienți, putându-se adapta necesităților acestora.

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria di tăte pentru toți

3 Comentarii

 1. ANDREI

  26/07/2014 la 11:32 pm

  Asa e.. comertul in romania e mare si prost :))

  Dă-i replica

 2. marco

  28/07/2014 la 12:53 pm

  Comertul din Romania e prost doar daca nu te pricepi 🙂 Daca nu e asa mare ca in strainatate, nu insemana ca nu se pot face bani buni din asta.

  Dă-i replica

 3. […] Locul 1: Iulian Milcomete cu articolul http://oltelean.com/e-comert-romania/ castiga suma de 500 lei Locul 2: Cristian Nicolau cu articolul […]

  Dă-i replica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.