Acas' gura pacatosului Doi popi din Valea Râmnicului se bat pentru banii bisericii

Doi popi din Valea Râmnicului se bat pentru banii bisericii

3 minute de citit
11
0
2,570

Cică doi popi din Valea Râmnicului, bineînțeles, din județul Buzău de unde altundeva, și-au dat în cap … la propriu, cu toate cele sfinte. Motivul scandalului – banii din fondul de reparații al bisericii. Vorba aia: frate-frate, dar religia e pe bani.

Și nu, nu-i banc. Incidentul e pe bune, dar ce urmează mai departe în articol ține oarecum de domeniul SF-ului, domeniu care se potrivește aici de minune, doar se întrepătrunde cu religia, ce naiba.

O fi ea, bătaia, ruptă din Rai, dar iată că unul dintre popi, nu a ajuns, cum era de așteptat, la șeful lui cel mare de sus de tot. A ajuns doar la spital, la doctorii mai puțini sfinți, cu capul crăpat și piramida nazală spartă. Se pare că cea din urmă rană îi va aduce un mare avantaj pe viitor, în meseria de preot. Nimeni nu va putea să-l întreacă la cântatul „pe nas”.

„I-a dat cu capul în gură. S-au certat, nu e prima dată când se ceartă. Ce să învăţăm noi de la nişte preoţi din ăștia?”, se plângea o enoriașă, făcându-și cruce când cu dreapta, când cu stânga, când cu limba-n cerul gurii.

Cum ce să înveți de la popi din ăștia? Înveți, de exemplu că dacă ești lovit, trebuie să întorci obrazul… dar să i-l întorci bine de tot nemernicului care te-a lovit, să nu mai poată ăla mânca, măcar o săptămână, nici de post, nici de dulce.

Înveți sfinte ziceri de bine, în care să-i pomenești pe toți morții născătoarei celui care îți greșește, cu voie sau fără de voie.

Înveți despre milă și cât de importantă este aceasta, dar numai și numai dacă este asociată cu termenul „cutie”.

Înveți că slujba de la biserică este mai mult decât o simplă procesiune religioasă, este o adevărată artă… o artă marțială. Drept pentru care toate babele trebuie de acum să învețe sfinții termeni în japoneză. Să știe că enoriașii nu mai vin la biserică ci la Dojo (sala de antrenament), trebuie să stea pioși în Seiza (poziţie în care se stă aşezat în genunchi, cu trunchiul drept), când popa zice „Kiritsu”, toată lumea trebuie să se ridice în picioare, semnul crucii trebuie făcut cu Junzuki (lovitură cu mâna din faţă), iar rugăciunile nu se mai termină cu Amin, ci cu Yame.

„Eu nu l-am bătut, nu i-am făcut nimic. A căzut singur în biserică şi s-a lovit la faţă”, a declarat după incident, preotul care a ieșit învingător prin sfântul K.O.

Adevărat grăiește învingătorul. Popa prostul, pardon, învinsul s-a împiedicat în sutană, iar burdihanul îngreunat de atâtea pomeni, fripturi și prea sfânt vin, l-a tras în jos. Atunci preotul a comis un mare, foarte mare păcat: în loc să asculte legea Domnului, el a preferat legea gravitației. În cădere s-a lovit puțin cu capul de vreo patru icoane făcătoare de minuni, trei Isuși care apăruseră peste noapte desenați pe trunchiurile copacilor de langă biserică și cinci moaște de sfinți. Noroc că una dintre moaște era în dublu exemplar, deci pagubele nu sunt foarte mari.

popi batausi

La aflarea unei astfel de vești, băbuțele din sat s-au pregătit cum se cuvine pentru slujba de duminică, asigurându-și integritatea morală, dar mai ales corporală cu cotiere și genunchiere din neopren sfințit la trei biserici.

De asemenea, după bătaia din biserică, au crescut comenzile la nunceaguri ortodoxe, confecționate din două cruci legate la capete cu un rozar.

Pentru a veni în ajutorul preoților din parohiile moldovenești, B.O.R. anunță că va importa câteva mii de aruncătoare de tămâie încinsă, care vor fi distribuite bisericilor din toată zona estică a țării. Din fonduri publice, desigur.

Ptiu, drace.

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria gura pacatosului

11 Comentarii

 1. Bogdan

  20/06/2014 la 9:42 am

  Ma gigel! Uite cum sta treaba! ce ai zice daca ti-as spune ca habar nu ai ce vorbesti?

  Dă-i replica

  • Iulian M.

   20/06/2014 la 9:50 am

   Ma vasile, lumineaza-ma. Impartaseste din intelepciunea Domniei Tale si cu noi pacatosii, care ne abatem de la calea sfanta in vecii vecilor amin.

   Dă-i replica

 2. Bogdan

  20/06/2014 la 9:57 am

  Intamplator victima imi e fost coleg de liceu si stiu ce fel de persoana este! tu in mod sigur nu ai nici o legatura cu nici una din persoanele implicate si doar comentezi o stire din presa in trendul din ultimul timp: biserica bani mafie etc>

  Pot sa stau sa iti povestesc cam cum au stat lucrurile dar nu sunt sigur ca ai suficienta deschidere sa accepti ca nu tot ce umbla in sutana e neaparat mafiot!

  Dă-i replica

  • Iulian M.

   20/06/2014 la 10:25 am

   Ai citit cu atentie inceputul articolului, inainte sa-mi sari la gat?

   „Incidentul e pe bune, dar ce urmează mai departe în articol ține oarecum de domeniul SF-ului,”

   Iti pare cunoscuta notiunea de pamflet?

   Si da, la ultima chestiune sunt de acord cu tine. Nu tot ce umbla in sutana e mafiot. Ca in orice domeniu sunt oameni si oameni.
   Si in cadrul bisericii sunt oameni care au intr-adevar chemare spre aceasta meserie si isi onoreaza munca, dar valoarea lor ca oameni sau clerici paleste in umbra celor care nu reprezinta altceva decat niste imbuibati si avari.
   Imi asum cele spuse, caci cunosc preoti sau, ma rog, absolventi de teologie dar care lucreaza in domenii adiacente religiei, din ambele categorii, iar raportul tinde net spre aia despre care fac misto in articole.

   Dă-i replica

 3. Bogdan

  20/06/2014 la 10:38 am

  Corect!
  Voiam sa iti atrag atentia ca jumatate din articolul tau e corect!
  Tipu care si-a luat-o in freza, John, s–a prions ca ala mai batran fura din donatiile pentru acoperis si a cerut si el acces al liste si la bani ca sa vada cat si cum fura. Al batran s-a simtit evident amenintat, si pentru ca John era venit pe postul doi si destul de tanar(are 30 de ani) s-a gandit ca un cap in gura e o solutie…

  Partea proasta a afacerii e ca amandoi si batranul si John au fost bagati in consistoriu inca de ieri, ultimul doar pentru ca a incercat sa faca the right thing.

  Dă-i replica

  • Iulian M.

   20/06/2014 la 11:12 am

   Ma bucur ca ai revenit cu un comentariu in care sa prezenti evenimentul, intr-o forma obiectiva, as zice eu.

   Referitor la primul meu raspuns, din pacate am am inteles gresit intentia ta, caci la astfel de articole am parte si de urari „de bine” de la impatimitii religiosi, de aceea m-am agitat putin… mai mult.

   Dă-i replica

 4. Bogdan

  20/06/2014 la 11:19 am

  Am terminat facultatea de teologie-nu sunt un habotnic:))

  Dă-i replica

  • Iulian M.

   20/06/2014 la 11:52 am

   :)) Aia e bine 😉
   Eu am ce am cu biserica, nu cu religia in sine. Poate gresesc, dar le vad ca pe doua entitati diferite.
   La urma urmei, fiecare om crede in ceva, in sacru sau in propria fiinta, dar nu suport ideea de a fi fortat.

   Dă-i replica

 5. Bogdan

  20/06/2014 la 1:09 pm

  e gresit sa ai ceva si cu biserica!
  Eu am ceva cu o parte a ierarhiei (care nu reprezinta Biserica in totalitatea ei)

  Dă-i replica

 6. Bogdan

  22/06/2014 la 9:36 am

  Din pacate, ca in orice structura erarhica, sunt unele persoane mai „lacome” si asta strica!

  Dă-i replica

 7. DJ Nunta Bucuresti

  23/06/2014 la 12:07 pm

  Cand spuneti amandoi „Biserica” la ce va referiti? La Institutia BOR sau la crestinism in sine? Va intreb pentru ca am de gand sa afirm ca religia este cel mai mare instrument de manipulare in masa din istoria omenirii si deja vad cutite si topoare deasupra capului meu. De foarte multa vreme consider ca BOR, crestinismul si credinta fiecaruia sunt pe drumuri diferite. Cat despre „angajatii” bisericii consider ca, de mult, nu mai sunt ce trebuie sa fie. Cu exceptiile de riguare.

  Dă-i replica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.