Acas' guest post Curatarea hotelor din restaurant … V-ati intrebat vreodata cum se face?

Curatarea hotelor din restaurant … V-ati intrebat vreodata cum se face?

2 minute de citit
0
0
1,504

Curatarea in mod regulat a sistemelor de exhaustare dintr-o bucatarie, realizata de catre un profesionist, este vitala pentru functionarea sigura si eficienta a fiecarei bucatarii de restaurant.

Fara curatarea filtrelor, curatarea profesionala a hotelor si a intregului sistem, se pot acumula straturi groase de grasime care vor avea un impact serios asupra performantelor sistemului din bucatarie. Curatarea nu consta doar in degresarea filtrelor (ce vedem deasupra aragazului). Hotele de bucatarie sunt formate din filtre, tubulatura si motorul sistemului care de obicei se afla pe acoperisul cladirii.

Sistemele de evacuare neintretinute afecteaza mediul de lucru, cresc riscurile de imbolnaviri si va pun siguranta vietii in pericol. Un astfel de sistem poate duce la poluarea aerului, sau la izbucnirea unui incendiu.

curatarea hotelor din restaurant

Lucrurile sunt mult mai complicate decat in cazul hotelor casnice din bucatariile noastre. Aici nu exista loc pentru amatori si trebuie apelat la serviciile unui profesionist. Cum alegem o firma?! Dupa putin research am gasit solutia cea mai corecta. Trebuie sa fie membru IKECA! Ce este IKECA? Asociatia Internationala pentru curatarea sistemelor de exhaustare.

In urma verificarilor am gasit ca singurul membru de curatare hote IKECA din Romania este DR. HOTE.

Curatarea completa a unui sistem de exhaustare cuprinde urmatoarele actiuni:

  • curatarea ventilatoarelor
  • curatarea tubulaturilor
  • curatare si degresarea filtrelor
  • curatare cosuri de fum
  • curatare ghene de gunoi

 De ce are nevoie o bucatarie de un sistem de exhaustare?

In afara faptului ca indeparteaza mirosurile, aburul si fumul, un sistem de exhaustare va reusi sa indeparteze si micile particule de ulei si grasime care ar putea pluti pretutindeni. In plus, daca se gateste cu ajutorul unui aragaz, se pot produce anumite cantitati de dioxid de azot, monoxid de carbon si formaldehida. Toate aceste gaze sunt eliminate cu ajutorul unei hote.

Aceste substante chimice sunt extrem de daunatoare pentru plamani si pot agrava starea de sanatate a persoanelor bolnave de astm, sau care sufera de alte afectiuni respiratorii. Cu ajutorul hotei, calitatea aerului din interior este imbunatatita considerabil.

Importanta curatarii hotei

Curatarea sistemelor de ventilatie trebuie sa se faca in primul rand din motive de siguranta. Cel mai mare pericol al unui sistem necuratat este pericolul de incendiu.

Intretinerea hotei mai este importanta si din punct de vedere al sanatatii. In interiorul sistemului, depunerile de grasime pot fi cel mai potrivit mediu pentru dezvoltarea microbilor.

– Se evita potentiala scurgere a grasimilor din sistem in mancarea care se pregateste pe aragaz. In cazul in care grasimea infestata de bacterii ajunge in mancare, persoanele care consuma aceste preparate se pot imbolnavi.

– Sistemul va funtiona intotdeauna eficient si la capacitate maxima.

– Se evita blocarea ventilatorului cu grasime. Daca ventilatorul este plin de grasime, toti vaporii si fumul nu vor mai putea fi evacuati in mod corect.

 – Legea obliga toti operatorii din HORECA sa mentina sistemele de exhaustare in parametri optimi de functionare, pentru a se evita izbucnirea unui incendiu din cauza depunerilor masive de grasime.

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria guest post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.