Acas' gura pacatosului Cum să (nu) rezolvi cubul Rubik de la Google

Cum să (nu) rezolvi cubul Rubik de la Google

2 minute de citit
6
0
1,269

Ați văzut că Google ne pune mintea pe bigudiuri cu ocazia a 40 de ani de când a fost inventat cubul Rubik. Am încercat să mă joc cu noul doodle, să rezolv cubul Rubik, să mă dau după aia rotund, ce deștept sunt.

Rezultatul – din 23 de mișcări:

cub rubik rezovat

Iată cum poți și tu avea această frumoasă imagine cu care să te lauzi pe Facebook în șase pași simpli:

1.  Se dau la mișto câteva click-uri haotice sperând că se aranjează culorile de la sine. După câteva click-uri realizezi că nu ai noroc și trebuie să încerci altceva. Din păcate, cubul doodle de la Google nu poate fi demontat și rearanjat pe ascuns, deci tot din maus trebuie rezolvat.

2. Te concentrezi, calculezi probabilități, cauți tutoriale pe net și plin de încredere începi să învârți cubul. Aranjezi meticulos pătrățel după pătrățel. Știi că e luni, prima zi de muncă. Dă-l dracului de servici, tu ai un cub de învârtit și un maus de frecat. Hai, mai ai două pătrățele și faci o culoare, dar nu merg nicicum aranjate. Să știi că ăștia de la Google au pus un cub stricat. Nenorociții.

3. Cu o zvâcnire a mușchilor mâinii lovești calculatorul din plin. Deja te-au apucat pandaliile și c*catul ăsta de cub nu se rezolvă și pace. Un șut bine plasat, pentru care și Messi ar fi invidios și calculatorul nu mai suflă. Așa-i trebuie dacă te ascultă. Cubul ăla trebuie rezolvat, în schimb ai „rezolvat” calculatorul. Tot e ceva.

4. Îl înjuri pe șeful care te sună insistent că deja trebuia să fii de două ore la birou. Îți dai elegant demisia și speri să nu te dea și el în judecată pentru injurii. Dar cubul Rubik trebuie rezolvat, chiar dacă asta ar fi ultimul lucru pe care îl faci.

5. Tragi aer în piept, te calmezi, iar din rămășițe îți refaci calculatorul. Realizezi că e mai ușor de asamblat un calculator decât culorile alea nenorocite din cubul idiotului ăla de Rubik.

Și în sfârșit pasul 6, pasul salvator:

Se face print-screen cu imaginea cubului. Se importă imaginea în Photoshop. Cu pipeta din program se ia o mostră de culoare și se umple o față a cubului. Se procedează la fel și pentru celelalte două fețe care se văd din cub.

Ura! Ai reușit. Ești un geniu. Ai imaginea unui cub Rubik rezolvat. Cu mâinile tremurând de emoție intri pe Facebook să te lauzi și… feed-ul Facebook ți-e plin de imagini cu cubul rezolvat de alții care au sărit direct la pasul 6 fără a mai trece prin primii 5.

Îți suni spășit șeful de la muncă, sperând că între timp s-a lovit la cap și suferă de amnezie temporară. Dai vina pe stres, pe nevasta cicălitoare, pe copii care plâng, pe vecinul bețiv care face chef cu manele în fiecare noapte, pe Băsescu, pe Ponta Viorel…

Apropo. Știe cineva un loc de muncă vacant?

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria gura pacatosului

6 Comentarii

 1. Miha

  19/05/2014 la 12:28 pm

  Ingenioasa idee..Am sa o incerc si eu :)))

  Dă-i replica

  • Iulian M.

   19/05/2014 la 12:36 pm

   Numa sa eviti pasii 3, 4, 5. Sari direct la pasul 6, ca dupa aia dai vina pe mine 😛

   Dă-i replica

   • Miha

    19/05/2014 la 1:21 pm

    :))Clar sar la pasul 6.. ceilalti pasi sunt in dezavantajul meu.:)

    Dă-i replica

 2. Laur

  20/05/2014 la 9:42 am

  Am facut si eu acest pas salvator (6), buna idee. 🙂

  Dă-i replica

 3. Tatiana

  20/05/2014 la 3:41 pm

  Yuhu..am reusit si eu :)))

  Dă-i replica

 4. Mira

  21/05/2014 la 6:43 pm

  O treaba buna..:))

  Dă-i replica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.