Acas' di tăte pentru toți Hai la concurs: O carte își caută cititorul

Hai la concurs: O carte își caută cititorul

2 minute de citit
6
0
860

Mereu mă lovesc de întrebările existențiale „ce lucrezi?” și mai ales „cât câștigi?”.

dolariDacă la a doua întrebare, referitoare la partea financiară, răspunsul e simplu… câștigul e proporțional cu efortul depus… sau mai pe românește îs plătit cu bucata, ce naiba să-i răspund omului la prima întrebare? Că dacă încep să-i spun cum că fac retroconversia unor documente de catalog ale unor biblioteci și importarea lor în sistem informatic… bla, bla,bla… îl apucă pe respectivul durerile de cap și pe mine durerile de fălci.

Ca să înțeleagă ar trebui să-i explic un întreg proces prin care o fișă ajunge din stadiul de foaie scrisă  (de cele mai multe ori greșit) de mână la nivel de înregistrare online, la care să aibă acces oricine. Așa că prefer răspunsul scurt: „Ce să fac? Copiez scrisul dintr-o poză.”

Și de cele mai multe ori ochii celui curios încep să sticlească. „Doar atât?!” – „Păi aia pot să fac și eu”

Da. Oricine, teoretic, poate să facă treaba asta. Dar dacă mai pui la socoteală zeci de reguli de înregistrare, care-s diferite pentru fiecare bibliotecă în parte, programele de prelucrare pe care trebuie să le știi dumnezeiește și greșelile care apar în documente plus faptul că dacă mai vrei și bani după o zi de muncă, trebuie să faci cam o înregistrare în 2-3 minute, treaba se complică puțin.

Sătul de comentarii de genul „vaaai, ce ușor e” m-am gândit să vă propun un mic concurs la care e chiar ușor de câștigat premiul cel mare.

În imaginea de mai jos este un asemenea document pe care a trebuit să-l înregistrez în institul Germanistik al Bibliotecii Universitare Humboldt, mai pe scurt HU Berlin:

ce-scrie

SINGURA cerință pe care o am e să lăsați un comentariu la acest post cu textul exact așa cum e scris în imagine. Aveți timp de descifrat mai mult de o săptămână, data limită la care se poate participa fiind 9 februarie.

Important! Concursul se poate încheia mai devreme de data limită, mai precis în momentul în care cineva lasă comentariul cu textul corect.

După principiul primul venit – primul servit, prima persoană care lasă un comentariu cu răspunsul corect, câștigă o carte, (din aia de citit, cu multe litere și multe pagini) la alegere. La acest concurs poate participa oricine, indiferent de vârstă, sex, convingeri religioase, culoare a pielii, culoare politică sau ce mai vreți voi.

*Aș menționa că toate costurile sunt acoperite de buzunarul propriu, deci prețul premiului să se încadreze, totuși, în limitele bunului simț. Nu am un buget alocat, dar undeva până în 100 RON, zic eu că e ok.

Hai, baftă să aveți la concurs!

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria di tăte pentru toți

6 Comentarii

 1. claussit

  30/01/2014 la 12:28 pm

  Nu e corect !!!! Sigur conscursul va fi castigat de un doctor , asistenta sau farmacista 🙂

  Dă-i replica

  • Iulian M.

   30/01/2014 la 12:39 pm

   :)) Nu as fi indraznit in veci sa pun o reteta, ca nu mi-as da seama cand se da raspunsul corect.
   Si asa am emotii cand cumpar medicamente pe reteta, ca poate imi trebuie pastile pentru raceala si primesc pentru Parkinson 😐

   Dă-i replica

 2. claussit

  30/01/2014 la 2:20 pm

  Eu ziceam ca ei sunt singurii care inteleg acest scris 🙂

  Dă-i replica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.