Acas' di tăte pentru toți Blogger partener?

Blogger partener?

3 minute de citit
1
0
1,160

De la început de octombrie mă „chinui” să-mi fac temele pentru competiția de, cu, între, pentru bloguri sau bloggeri, SuperBlog 2013. După două luni de competiție acerbă – cu tot ce presupune un concurs: nervi, satisfacții, contestații, premii (pentru cei buni, care au și câștigat ceva – nu e cazul meu :P) – ne apropiem de final.

super-blog

Mulți am fost, câțiva am mai rămas. Au fost destui care s-au pierdut pe drum, din diverse motive personale… alții care au ratat startul. Acum a venit clipa când tragem linie, adunăm, scădem, împărțim, facem medii. Matematică pură, nu altceva. Din 270 de participanți înscriși la începutul lunii octombrie, aproximativ 99 participanți am mai rămas activi până la sfârșit.

Tot la final numărăm și „coronițele de premiant”, lacrimile… de bucurie sau necaz, fiecare după caz (rimă involuntară 😀 ).

Fiind la prima participare, pot să mă declar mulțumit de puterea (super)blogului meu… deocamdată ocup un onorabil loc 35, cu cele 2105 puncte pe care am reușit să le strâng până acum. Dacă nu mă credeți, am dovada:

clasament

Dar ce e dincolo de o asemenea competiție? SuperBlog înseamnă mai mult decât un concurs.

Dacă, în general, un concurs echivalează cu rivalitate între concurenți, acest principui nu se aplică în cazul de față. SuperBlog nu înseamnă rivalitate, ci parteneriat. Se leagă prietenii, se încep colaborări. În general, se creează o punte între oameni (da, chiar dacă este greu de crezut, cei care scriu pe bloguri sunt și ei, oameni).

Ce înseamnă de fapt să fii blogger partener? Să te implici direct în campanii, să promovezi evenimentul, dar mai ales să promovezi concurenții. E logic. Dacă cei care participă sunt susținuți, automat mesajul lor ajunge la mai mulți oameni, impactul social este mai mare, iar campaniile au efectul scontat.

Nu e de ajuns să arunci pe propriul blog un banner să te lauzi la amici că ești partener la o campanie națională și să aștepți gala de premiere, pentru un „pișcot”. Sunt mulți cei care se bat cu pumnii în piept că vor întoarce lumea cu josu’-n sus sau cu susu’-n jos (totuna), asemeni donșoarelor de la concursurile de Miss care se jură cu mâna pe roșu că vor scăpa lumea de foamete și vor salva balenele. Încă nu am văzut nicio Miss Univers luându-se la trântă cu braconierii…

Cum văd eu un parteneriat din care toți cei implicați într-o acțiune să aibă avantaje? M-aș baza pe principiul „ajută-mă să te ajut”. Aș căuta să promovez ideile originale din articolele înscrise în concurs, prin interviuri cu concurenții să prezint oamenii din spatele paginilor web.

Aș lăuda ce este de lăudat, dar mai ales aș căuta greșelile, pentru o critică constructivă. Îmi pare un lucru foarte important ca fiecare să își afle punctele slabe. Nu-i așa? De lăudat, pe bună dreptate sau nu, toți te laudă, dar NIMENI nu-ți spune unde ai greșit, să știi să te ferești pe viitor.

Ba chiar, aș avea o idee – nu știu, poate-i bună, poate nu – s-ar putea privi competiția dintre bloggeri și ca un concurs între bloggerii parteneri, fiecare partener având o echipă de susținut. O echipă pe care să o conducă spre victorie. Cred că o asemenea experiență ar fi benefică pentru toți cei implicați, căci doar ajutând pe alții să crească, poți crește și tu.

Avantaje din acest… concurs în concurs ar avea de câștigat și sponsorii (fără de care nu ar fi posibil acest concurs), dar și partenerii media. Fie că e vorba de cunoscuta TVR, fie că-i un radio online, în speță www.RadioLynx.ro – radioul la care SuperBlog se face auzit în fiecare marți, de la ora 20 – toți avem nevoie de audiență, de promovare.

Articol scris pentru penultima probă SuperBlog 2013.

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria di tăte pentru toți

Un comentariu

  1. emil

    29/11/2013 la 5:04 pm

    felicitari pentru locul ocupat, este bine pentru inceput poate data viitoare ajungi mai sus 🙂

    Dă-i replica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.