Acas' di tăte pentru toți Despre câini și alte javre: eutanasierea

Despre câini și alte javre: eutanasierea

3 minute de citit
1
0
2,746

Camera Deputaților a adoptat legea privind câinii comunitari, deci autoritățile locale vor putea opta pentru eutanasierea lor. A maidanezilor, nu a celor din Camera Deputaților ; să nu fiu înțeles greșit – deși…

Cum era de așteptat, mulți au profitat de ocazia asta să sară unii la gâtul altora. Toți s-au transformat peste noapte, din nou, în iubitori de animale. Corneliu Vadim Tudor a făcut iar spume de turbat ce e, iar Brigitte Bardot cred că se răsucește în mormânt (ar trebui cineva s-o înștiințeze și pe băbăciunea aia că nu mai e de ceva timp în viață). Madonna încă nu plânge, că pe țiganii cărora le-a luat apărarea nu-i eutanasiază nici dracu’. Deocamdată.

Crescătorii anonimi de maidanezi, în speță babele care cred că își arată dragostea față de animale aruncând resturile de mâncare la haita din spatele blocului, varsă acum lacrimi amare pentru sărăcuțele javre mușcătoare de copii.

Bine că de oamenii care sunt atacați zilnic de haitele de maidanezi ; de copiii care sunt muscați de javre, nu este nimeni sensibilizat. Când e vorba de maidanezi, imediat sar ong-iștii de cur în sus, că de, trebuie și ei să aibă o activitate, trebuie să justifice niște fonduri… Băga-și-ar maidanezii colții în cururile lor grase și atunci să îi văd pe pseudo-iubitorii de animale cum le mai iau atunci apărarea cățelușilor.

Sărăcim pe zi ce trece și nouă ne arde de câinii fără stăpân. Întreținerea unui maidanez costă 375 de lei lunar, mult mai mult decât alocația de stat pentru un copil, mai mult decât pensia minimă garantată. Atunci de ce sa fie cheltuiți bani publici pentru deparazitarea, castrarea și inventarierea unor paraziți?

Iubitorii de maidanezi ar trebui sa achite din propriul buzunar cheltuielile și apoi să îi ia acasă, să îi îngrijească, să se joace cu ei, să-i taie și să-i facă Bosintang (că tot e criza și foamea e mare) ; să facă ce vor cu ei, numai să nu îi lase din nou liberi pe străzi.

Eutanasierea ar micșora simțitor numărul maidanezilor, dar nu va stopa problema. În primul rând ar trebui omul educat. Posesorul de animal. Dacă stăpânii și-ar steriliza animalele de la care nu doresc progenituri și dacă animalele posesoare de câini care aruncă în stradă puii câinilor proprii, problema maidanezilor nu ar fi atât de mare.

P.S.:

Înainte să îmi sară careva la beregată că-s un porc insensibil, că nu iubesc animalele:

– am crescut câini ; și acum mai am acasă la părinți unul (Pițurcă), dar nu îmi place să mă știu urmărit de maidanezi pe stradă ;

– am pisică (Blackie), dar nu mi-ar face plăcere să văd peste tot mâțe fără stăpân care să facă mizerie și să miorlăie când îs în călduri ;

– am un șoarece (Șoarece), dar mă scârbește ideea că s-ar putea să fiu mușcat cândva de un șobolan purtător de boli.

Daca vrei, poți să participi cu un vot inutil:

Ești de acord cu eutanasierea câinilor maidanezi?

View Results

Loading ... Loading ...
Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria di tăte pentru toți

Un comentariu

  1. Buculesei

    05/09/2013 la 11:49 am

    Sustin eutanasierea cainilor !!!!!

    Dă-i replica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.