Acas' aceste cuvinte ne doare Bă, v-a lovit damblaua?

Bă, v-a lovit damblaua?

3 minute de citit
4
0
1,995

De când a fost omorât de maidanezi copilul acela, toți ziariștii lui pește, toți băgătorii de seamă și toți posesorii de conturi pe Facebook își dau cu părerea. Ho! Mai potoliți-vă. Ați luat la purecat toată familia copilului, că părinții sunt vinovați, că bunica sau vecinii de bloc…

În vânătoarea asta oarbă după un vinovat, logica nu-și mai are locul, doar-doar este distrasă atenția de la problema asta a câinilor, care a cam scăpat de sub control. Lăsați bietul copil să se odihnească în pace. L-ați întors pe toate părțile, l-ați scos drept violat de pedofili, omorât de câini de luptă special antrenați… să omoare copii fără apărare. Nu trece o zi fără o nouă teorie și fără „teste” ADN care mereu indică altceva. Vă stoarceți creierașii să scorniți fel de fel de supoziții fanteziste, doar-doar prinde coajă vreuna și se fac scăpați maidanezii.

Vă dați cu curul de pământ că, vezi Doamne, ce zic străinii despre noi. Păi ce să zică? De rău, că doar nu au niciun interes să ne laude. Dacă scăpăm de maidanezi – suntem criminali sângeroși, iar dacă lăsăm maidanezii liberi pe străzi – suntem o țară înapoiată cu javre la orice colț de stradă.

Și dacă tot ne doare inima așa de mult de ce fac și zic ăia mai străini de România, în S.U.A. câinii din adăposturi trebuie să treacă de niște teste de agresiune pentru a fi apți de adopție. Unul din teste presupune să nu muște o mână de plastic ce-i ia mâncarea. Dacă un câine pică testul, este eutanasiat. Fără scandal, fără înjurături sau amenințări, legea este lege și se aplică. Dar la noi este ca în țigănie. Se lasă cu urlete și leșinuri ca la raziile mascaților prin șatre.

Înainte de a face spume la gură ca niște câini turbați ar fi bine să încercăm să ieșim din Evul Mediu în care încă ne trăim amarul.

Ce repede s-a uitat cazul turistului japonez omorât de maidanezi în 2006. Sau și ăla a murit din alte cauze? Ce zici Vadime? Pe ăla l-or fi omorât niște Yakuza deghizați și ca să-și mascheze fapta, l-au mușcat de picioare?!

Ce ușor se lasă manipulat românul. Ia de bun tot ce vede la știri, tot ce citește prin ziare. Se revoltă și strigă, sare la scandal cu furia alimentată de știri plătite de cei ce au interese.

De ce taman acum apar milioane de iubitori de maidanezi? De ce tocmai acum, când ONG-urile protectoare de câini comunitari sunt pe cale să rămână fără obiectul muncii? La ce ușor se poate înființa un ONG în România, oricine își poate face organizație, cu statut, drepturi și să aspire la fonduri comunitare. La urma urmei, totul se rezumă la bani, iar câinii fără stăpân sunt o adevărată mină de aur pentru ONG-uri, care mai de care cu nume înduioșătoare.

Am mai spus-o și repet. Vrei să salvezi un suflet de câine? Adoptă-l, ia-l acasă, oferă-i un cămin și asumă-ți responsabilitatea pentru el. Protestele tale nu-l ajută. Și nici nu-i faci viața mai frumoasă dacă-l scoți din adăpost doar ca să îi dai din nou drumul în stradă. Nu vrei? Asta e. Locul unui câine nu e în stradă sau la colț de bloc.

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria aceste cuvinte ne doare

4 Comentarii

 1. spanac

  19/09/2013 la 1:37 pm

  no comment!
  + 10 dude.

  Dă-i replica

  • Iulian M.

   19/09/2013 la 3:05 pm

   Da’ m-am saturat de atata tam-tam pe care-l fac pseudo-iubitorii de animale care-s mai agresivi decat maidanezii.

   Dă-i replica

 2. Yamasha

  20/09/2013 la 9:59 am

  pai deja sunt 2 grupuri formate, iubitori si neiubitori, care mai de care incearca sa se faca auziti.
  din pacate, pe langa certuri, inca avem caini agresivi pe strazi…

  Dă-i replica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.