Acas' gura pacatosului Trenul fără naș

Trenul fără naș

2 minute de citit
3
0
1,897

Șoc și groază printre blatiști. Mersul pe tren „cu nașul” devine istorie de când nașii de tren sunt luați la bani mărunți sau mai bine zis, de când nașilor de tren le sunt luați banii mărunți.

Nu vă panicați. Trăim în românia și orice minune nu ține nici măcar trei zile. Săptămâna viitoare e uitat scandalul și ne putem întoarce cu toții la obiceiurile noastre.

tren vechi

Cică săracii controlori au meserie cu risc. Păi da! Riscă să fie prinși cu șpaga în buzunar, riscă să uite pe unde au ascuns banii prin cabină sau doamne ferește să își prindă deștele în compostor. Dacă mai luăm în calcul și mizeria din trenurile românești e chiar tragic să ai nenorocul să practici asemenea meserie. Să nu mai zic de câți microbi sunt pe banii primiți de la blatiști. Nici nu e de mirare că mulți nași miros a alcool, în asemenea mediu septic trebuie să se dezinfecteze regulat.

Oricum ai da-o, viața de naș de tren e grea și scumpă. După ce că parcurg pe jos vagoane întregi și se freacă de zeci de călători, sunt nevoiți să plătească sume exorbitante pentru o sticlă de apă plata la chioșculețele (proprietate personală) de pe peroane.

Urcăm într-un tren
Trenul ăsta-i trenul nostru bun.
Ce vreți, zice el,
N-avem nașule bilet, ți-o spun!

 Să ridice mâna sus cine a mers vreodată cu „nașul”. Bun! Acum lasă mânuța jos ca obosești. De voie sau de nevoie, orice român a apelat măcar odată la mila controlorilor. Face parte din felul nostru de a fi. Și unde mai pui că la naș e mai ieftin decât la tanti aia de la ghișeul de bilete.

Drumul veșnic ne e rostul,
Treacă zile treacă ani,
Ăsta este trenul nostru,
Trenul celor fără bani!

Îmi aduc aminte de o fază: eram prin Râmnicu-Vâlcea, în gară, și vânam un tren cu nași mai puțin pretențioși care să mă ducă acasă. La casa de bilete era o coadă imensă și un naș se plimba printre oamenii care așteptau cuminți să își cumpere belet. Întreba pe fiecare om în parte unde merge și cum prindea pe unul că îi pica pe rută îl scotea din rând, negocia prețul călătoriei și îl direcționa spre vagonul doi. Era și asta o metodă, decât să fie oameni fără bilete împrăștiați prin tot trenul și să se încurce bietul controlor în calcule, mai bine să stea toți blatiștii grupați într-un vagon.

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria gura pacatosului

3 Comentarii

 1. Bulgaria

  30/10/2012 la 6:41 pm

  toate porcariile astea sunt facute pentru privatizarea Cfr , sa vada statul unde sunt pierderile si cati bani se pierd . In 20-30 de ani nu s-a facut nimic in legatura cu asta si acum culmea exact in anul 2012 an cu mari privatizari se gaseste unu sa arate ca „”se merge cu nasul”” la cfr :O

  Dă-i replica

 2. oferte bulgaria

  12/03/2013 la 6:54 am

  te-ai uitat duminica la Romania Te Iubesc ? daca l-ai vazut pe ala…actualul ministru al transporturilor , nu stiu de ce dar am o mare incredere in el ca va reusi impreuna cu noul management sa faca ceva in legatura cu cfr marfa..si ce crezi ? daca il salveaza asta crezi ca tot il privatizeaza ? eu zic ca da … si va fi privatizat pe sume derizorii

  Dă-i replica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.