Acas' gura pacatosului Țiganii vor legitimații ?

Țiganii vor legitimații ?

2 minute de citit
3
0
2,100

La cel mai internațional congres al țigănimii, Florin Cioabă zicea că vrea legitimații pentru supuși. Cel mai rege președinte al rromilor țigani din toată lumea ține musai ca orice (r)rom să aibă la el când e arestat o legitimație d’aia. Dacă tot nu au buletine, măcar să aibă legitimații fără număr-fără număr.

Și pentru că începe cursa pentru europarlamentare, „fata lu’ tata” Băse și Vadim cel iubitor de țigani nu puteau lipsi de la paranghelia Organizației Internaționale a Romilor.  EBA chiar se dădea rotundă că e în relații bune cu romii. Aici nu o contrazic. Se știe că întreg clanul băsescian e înrudit cu alte clanuri. Doar unchiul Mircea „fratele lu’ tata” a nășit-o pe nepoata lui Bercea cel Mondial.

Dar vezi matale, cititorule, legitimațiile astea cu cipuri nu-s dorite de toți. Că doar țiganii nu-s maidanezi să li se pună cipuri, ce Dumnezeu?! Sunt și ei, aproape oameni.

Opărit tare, Mădălin Voicu sare ca ars:

„Este în primul rând o chestiune de segregare și în al doilea rând este și o chestiune de discriminare, pentru că infractorul nu are etnie. Este primitiv. Nu mai trăim în Evul Mediu. Formele de modernizare a romilor și de adaptare la o formă civilizată sunt altele decât cele de a emite legitimații să vadă cine ciordește sau nu. Nu putem să-l luam pe Cioabă ca fiind stăpânul lumii sau inelelor, chiar dacă are el multe inele”

Același Medelin care își lăuda țiganii că nu-s lași și trădători, așa cum sunt românii. Păi poți să zici ceva, nu neapărat rău, ci adevărat,  despre etnicii conlocuitori?! Nu, că-ți sar în cap toate ONG-urile protectoare de puradei. Dacă spui despre ei ca îs hoți, scandalagii sau orice alt adevăr crud, ești etichetat drept xenofob înapoiat care debitează stereotipii. Cunosc romi care își văd liniștiți de viața lor, au studii și-s mai citiți decât majoritatea românilor, fac parte din etnia cu pricina, dar ăia nu-s țigani, ci OAMENI, indiferent de etnie sau culoarea pielii.

Hai să fim serioși, o legitimație cu cod de bare îl va opri pe țiganul de rând să fure, să cerșească sau să înșele? Legitimația cu cod de bare nu, poate doar celula cu bare.

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria gura pacatosului

3 Comentarii

 1. oferte bulgaria all inclusive

  12/04/2013 la 3:11 am

  parca mi-o si imaginez pe Eba cand a ajuns acasa … „Bai Sida , draga tu sti ce putea acolo in tiganimea aia „

  Dă-i replica

 2. xt

  12/04/2013 la 5:53 am

  in curand cred ca o sa adopte un pui de tigan sa para mai convingatoare.

  Dă-i replica

  • oltelean

   12/04/2013 la 6:42 am

   Hai sa fac o gluma proasta: EBA nu adopta puradei, vrea copii cu SYDA :-O

   Dă-i replica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.