Acas' gura pacatosului Sătul de munca în echipă

Sătul de munca în echipă

1 minute de citit
5
0
1,006

Pentru mulți, lucrul în echipă nu înseamnă decât „chestia aia care dă bine să fie trecută la abilități” în orice CV. În fața angajatorului, tot românul se jură cu mâna pe inimă că doar el e omul potrivit la echipa potrivită. Totul e roz-bombon până la fapte.

Orice echipă are obligatoriu o sau, doamne feri, mai multe verigi slabe. Și atunci încep cocoloșelile: „lasă-l că, săracul, are mari probleme acasă”, „hai că facem noi și partea ei, că îi mai sensibilă, drăguța de ea”. Și încet-încet, privind în urmă, vezi că din toată echipa unii muncesc „de le sar capacele”, iar cei privilegiați se trag pe fese. Și-s mereu aceiași. Și culmea, tot ei îs cei nemulțumiți.

munca in echipa

Momentul critic într-o echipă apare când veriga slabă, în loc să se lase purtată de inerție, începe să-i influențeze și pe cei care își mai arată cât de cât interesul. Și deja celebrul „las’ că merge și așa” devine la ordinea zilei.

Înțeleg, într-o echipă o mână o mai spală la nevoie pe cealaltă, dar nici să fie mereu nevoie de… specialiști în igienă.

Și cireașa de pe tort, cine muncește mai greșește. Cum veriga slabă nu muncește, logic, riscul de a greși tinde spre zero barat. Și ghici cine plătește?

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria gura pacatosului

5 Comentarii

 1. Vio

  20/02/2013 la 11:31 am

  Mai sunt verigile slabe sub acoperire, mereu sunt foarte foarte ocupate insa nu produc niciodata nimic. Sunt vesnic nemultumiti de salariu, de program, de vreme si de nevasta sefului.

  Dă-i replica

 2. Bogdan

  20/02/2013 la 5:48 pm

  Plateste cel care munceste. Da asa se intampla peste tot. Dar astia suntem 🙂

  Dă-i replica

 3. Razvan Voicu

  20/02/2013 la 10:52 pm

  Sa stii ca nu peste tot e asa, intr-un fel salariul te stimuleaza, e cam nasol daca ai un salariu mic..

  Dă-i replica

  • oltelean

   21/02/2013 la 8:35 am

   Atunci cand calitatea muncii depuse de tine ii afecteaza direct pe ceilalti membri ai echipei, cred ca salariul propriu ar trebui sa fie pe locul secund.
   Mai important imi pare a fi respectul pentru colegi.

   Dă-i replica

   • Sergiu

    25/02/2013 la 9:48 pm

    da,asa ar trebui sa fie…dar sistemul cred ca ne face sa fim asa egoisti si sa ne gandim numai la noi si la bani…nu ii intereseaza ca din cauza lor altii vor fi trasi la raspundere…

    Dă-i replica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.