Acas' aceste cuvinte ne doare Să ne fie bine, ca să nu ne fie rău.

Să ne fie bine, ca să nu ne fie rău.

2 minute de citit
2
0
1,476

„Dom’ne, să ne fie bine! Ca să nu ne fie rău!” Cam așa zicea Gică Hagi. Perlă sau nu, chiar avea dreptate machidonul. Ei bine, nu ne-am calificat la Mondiale, dar e mai bine așa. Decât să ne facem de râs pe la Rio, mai bine stăm cuminți în fața televizoarelor și vedem fără emoții campionatul la televizor. Fără tam-tam, fără ieșit aiurea pe străzi. Decât să se facă de cacao la Mondiale, mai bine lipsă.

După un joc de babaroase la care Pizdurcă a scos o dublă mică, un 1-1 amărât cu care nu poți să faci măcar o poartă-n casă, o să ne uităm la televizor să-i vedem pe greci cum dansează sirtaki la Rio, că ai noștri jucători nu știu decât să dea din burice prin cluburi.

Nu doar „Mr. Bean Pițurcă” e vinovat de halul în care se prezintă echipa… ci și „Mistări Binii” intergalactici cu care defilăm. Asta e realitatea. De unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere.

Nationala Romaniei - Mr. Bean

Toți cerem într-un glas demisia. Dar poate nu antrenorul e cel vinovat de eșecurile echipei. Suflet sensibil, iubitor de balet, mai ales de balerine, Piți a încercat să dea un aer artistic tacticii de joc, neînțeles de neavizați.

Meciurile trebuie să înceapă frumos, cu un Adagio, un pas-de-deux lent din patru părți. Atacurile se fac pe flancuri, în Coupe jeté, prin sărituri în piruete după un picior pe celălalt. La loviturile de corner, jucătorii din careu sar în Entrechat, cu picioarele întinse, încrucișând de mai multe ori labele picioarelor în aer, iar apărarea se face în Tour en l’air, cu sărituri pe verticală, jucătorii executând între timp o întoarcere în jurul axului.

Ați înțeles ceva din jocul balerinilor antrenați de Viktor Pitzurkov prezentat mai sus? Sunt sigur că nu, doar nici eu nu am înțeles nimic din ce am scris.

Dar să lăsăm Mondialele, să privim spre viitorul fotbalistic, dacă mai avem așa ceva… Să ne gândim cum vom rata și calificarea la Europene peste doi ani, că doar o mai avea Piți un as în mânecă și scapă și de data asta cu fața curată. Vorba aia: trișorul neprins – jucător cinstit.

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria aceste cuvinte ne doare

2 Comentarii

 1. Daiavedra

  20/11/2013 la 2:21 pm

  Am si eu o intrebare si nu este deloc retorica: in afara de suporteri, cine este interesat acum in Romania sa aiba o nationala de fotbal competitiva?

  Dă-i replica

 2. Silviu

  20/11/2013 la 5:39 pm

  Problema e ca nu se vrea o echipa competitiva… antrenorii de echipe de club sunt samsari… cresc jucatori doar ca sa faca bani, cei FRF se multumesc cu salariile si cu ce le mai pica de la unu’ si altu’… halal conducere… halal jucatori… si Piti… te rugam… ai stat destul pe banca… am vazut ce poti… mai lasa si pe altii…

  Dă-i replica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.