Acas' guest post Pot prelungi durata de utilizare a anvelopelor ?

Pot prelungi durata de utilizare a anvelopelor ?

1 minute de citit
4
0
1,479

Parcul auto a crescut enorm de mult in ultimul timp, fapt ce poate fi observat in fiecare zi. Fara nici o urma de indoiala, un autovehicul este foarte util, insa inainte de a te gandi la avantajele pe care ti le ofera achizitionarea unui autovehicul, gandeste-te si la cheltuielile necesare intretinerii unui autovehicul. Pentru ca aceste cheltuieli sa fie necesare cat mai rar, prelungirea duratei de utilizare a componentelor autovehiculului devine prioritatea numarul 1 din momentul achizitionarii autovehiculului.

anvelope-vara

Anvelopele, fie ca sunt de iarna sau de vara reprezinta din punctul meu de vedere una din componentele careia proprietarul autovehiculului nu ii acorda o importanta foarte mare. Astfel anvelopele se uzeaza mult mai repede, motiv pentru care acestea trebuie inlocuite mult mai des. Si tocmai acest lucru incerci sa il eviti, nu-i asa? Pentru a veni in sprijinul celor care doresc prelungirea duratei de utilizare a anvelopelor, in cele ce urmeaza o sa ofer cateva sfaturi, care din punctul meu de vedere ajuta la prelungirea duratei de utilizare a anvelopelor, fie ca sunt anvelope de iarna sau anvelope vara.

Conducerea unui autovehicul a carui anvelope nu se afla la presiunea atmosferica recomandata este unul din motivele pentru care inlocuiesti mai des decat e cazul anvelopelor. Pentru a evita pe viitor ca acest lucru sa se intample, iti recomand sa verifici lunar presiunea din anvelope. Mentinerea acestora la presiunea optima va impiedica uzarea prematura a anvelopelor.

Pentru ca anvelopele nu se uzeaza uniform se recomanda ca acestea sa fie schimbate intre ele. Astfel, la fiecare 10.000-15.000 km parcursi se recomanda ca anvelopele din spate sa fie montate in fata. Acest lucru desi pare banal face ca uzura anvelopei sa fie aceeasi, la toate cele 4 anvelope.

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria guest post

4 Comentarii

 1. Auto Improve

  27/10/2015 la 7:55 am

  Presiunea optima aduce si marele avantaj al unui consum optim. O anvelopa cu presiune mica va duce la un consum cu pana la 1 litru mai mare la 100 de km.

  PS: modificati in articol presiunea atmosferica din anvelope cu simplu presiune. Presiunea atmosferica este doar una dupa cum ii spune si numele adica presiunea atmosferei terestre.

  Dă-i replica

  • Iulian M.

   27/10/2015 la 11:42 am

   Corect. Multumesc pentru atentionare, iar autorul articolului a fost tras de urechi 🙂

   Dă-i replica

 2. Anuncci online

  28/10/2015 la 10:26 am

  Bun articol !! Bravo !!

  Dă-i replica

 3. Autos espana

  28/10/2015 la 10:27 am

  Super articol !!

  Dă-i replica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.