Acas' guest post Pot prelungi durata de utilizare a anvelopelor ?

Pot prelungi durata de utilizare a anvelopelor ?

4 minute de citit
4
0
413

Parcul auto a crescut enorm de mult in ultimul timp, fapt ce poate fi observat in fiecare zi. Fara nici o urma de indoiala, un autovehicul este foarte util, insa inainte de a te gandi la avantajele pe care ti le ofera achizitionarea unui autovehicul, gandeste-te si la cheltuielile necesare intretinerii unui autovehicul. Pentru ca aceste cheltuieli sa fie necesare cat mai rar, prelungirea duratei de utilizare a componentelor autovehiculului devine prioritatea numarul 1 din momentul achizitionarii autovehiculului.

anvelope-vara

Anvelopele, fie ca sunt de iarna sau de vara reprezinta din punctul meu de vedere una din componentele careia proprietarul autovehiculului nu ii acorda o importanta foarte mare. Astfel anvelopele se uzeaza mult mai repede, motiv pentru care acestea trebuie inlocuite mult mai des. Si tocmai acest lucru incerci sa il eviti, nu-i asa? Pentru a veni in sprijinul celor care doresc prelungirea duratei de utilizare a anvelopelor, in cele ce urmeaza o sa ofer cateva sfaturi, care din punctul meu de vedere ajuta la prelungirea duratei de utilizare a anvelopelor, fie ca sunt anvelope de iarna sau anvelope vara.

Conducerea unui autovehicul a carui anvelope nu se afla la presiunea atmosferica recomandata este unul din motivele pentru care inlocuiesti mai des decat e cazul anvelopelor. Pentru a evita pe viitor ca acest lucru sa se intample, iti recomand sa verifici lunar presiunea din anvelope. Mentinerea acestora la presiunea optima va impiedica uzarea prematura a anvelopelor.

Pentru ca anvelopele nu se uzeaza uniform se recomanda ca acestea sa fie schimbate intre ele. Astfel, la fiecare 10.000-15.000 km parcursi se recomanda ca anvelopele din spate sa fie montate in fata. Acest lucru desi pare banal face ca uzura anvelopei sa fie aceeasi, la toate cele 4 anvelope.

Încarcă mai multe articole faine
 • Scandic-Vodka 37.5% 0,7L sticla- NOU

  Nicio petrecere fara Scandic Vodka

  Nicio petrecere nu este completa fara o bautura alcoolica iar, la petrecerile mele, invita…
 • tractoare

  Joaca cu tractorul

  Cand esti copil, modul de viata de la tara este fascinant, iar atunci cand mergeai in vizi…
 • becuri cu led

  Becuri cu led sau becuri clasice?

  Unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie sa tinem cont in orice locuinta es…
Vezi mai multe din categoria guest post

4 Comentarii

 1. Auto Improve

  27/10/2015 la 7:55 am

  Presiunea optima aduce si marele avantaj al unui consum optim. O anvelopa cu presiune mica va duce la un consum cu pana la 1 litru mai mare la 100 de km.

  PS: modificati in articol presiunea atmosferica din anvelope cu simplu presiune. Presiunea atmosferica este doar una dupa cum ii spune si numele adica presiunea atmosferei terestre.

  0

  0

  Dă-i replica

  • Iulian M.

   27/10/2015 la 11:42 am

   Corect. Multumesc pentru atentionare, iar autorul articolului a fost tras de urechi 🙂

   0

   0

   Dă-i replica

 2. Anuncci online

  28/10/2015 la 10:26 am

  Bun articol !! Bravo !!

  0

  0

  Dă-i replica

 3. Autos espana

  28/10/2015 la 10:27 am

  Super articol !!

  0

  0

  Dă-i replica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *