Acas' Fabrica de știri ... prefabricate O zi din viața colonelului Răzvan Paraschiv

O zi din viața colonelului Răzvan Paraschiv

3 minute de citit
0
1
2,307

Paparazii oltelean.com au urmărit o zi din viața marelui colonel, comandat de Brigadă Specială de Intervenție, Răzvan Paraschiv, Cătălin cum îi spun apropiații.

Îl știți probabil din presă, speculându-se că dumnealui ar fi coordonat atacurile Jandarmeriei împotriva manifestanților din Piața Victoriei din 10 august. Total neadevărat. Fals. Soroș și pixelii albaștri.

Răzvan Paraschiv a demonstrat că are preocupări de înaltă moralitate, un mare iubitor de artă și frumos, un mesager al cerurilor venit printre noi, muritorii de rând.

Ziua petrecută alături de geniul Jandarmeriei Române, acest căpitan de jandarmerie națională, acest Hagi al pulanului, scutier de bază al moralității române, ne-a risipit ideile preconcepute cum că la un jandarm gândește doar bastonul, iar petardele cu efect acustic se exprimă într-o gamă mai bogată decât cel care le aruncă în mulțime.

Mirobolanta zi alături de colonelul Răzvan Paraschiv a început cu o demonstrație de virtuozitate în dirijat. Nu dirijat trupele de jandarmi, cum ați fi tentați să credeți, ci o fanfară… militară, desigur. Și nu a avut nevoie de pulan, nici măcar de baghetă. Dirija totul dintr-un deget. Genial.

Razvan Paraschiv-Fanfara

După frumosul eveniment am ieșit în natură, unde ne-a făcut o demonstrație de coborâre pe tiroliană – fără echipament de protecție, desigur – că doar e ditamai colonelul. Cât curaj, domnule, cât curaj.

Razvan Paraschiv-Tiroliana

Impresionat de curajul acestui brav soldat Švejk de România, cu care ne mândrim, a venit chiar și Moș Crăciun să îl felicite. Desigur, fiind extra-sezon, Moșul nu a adus cadouri, dar Răzvan Paraschiv nu s-a supărat, dimpotrivă… Dumnealui este un adevărat filantrop, îi place mai mult să dea.

L-a sorcovit cu patos pe Moș Crăciun și trebuie să menționăm un aspect foarte important – Moșul nu a ripostat. Și nici nu dăduse semne de agresivitate înainte… dar e moș și trebuie sorcovit, că așa este datina din… moși strămoși.

Razvan Paraschiv-Sorcova

Dacă tot am ajuns la capitolul de obiceiuri, am făcut și un periplu la lăcașuri sfinte ale Bisericii Române, fiind nevoie de o reînnoire a contractului de sfințire a postului Radio Trinitas. Paraschiv a schimbat cele trei trese și un galon pe haina preoțească și a dat cu apă sfințită, nu cu tunul, ca orice jandarm de rând… ci cu trafaletul, cum este obiceiul strămoșesc.

Razvan Paraschiv-Trafalet

Odată înfăptuită și această minune, colonelul ne-a arătat și latura sa sensibilă, baletul fiind o artă solicitantă, trăind o experiență unică în Spărgătorul de Nuci.

Și da, balerina era și ea jandarmeriță … Și nu, nu avea sâni. Cel puțin când a dansat pe scenă, nu știu dacă nu a avut după reprezentație.

Razvan Paraschiv-Balet

Mai spre seară, ne-am retras la o manifestație culturală, un festival de jazz, unde colonelul Paraschiv și trupa sa de intervenție muzicală au spart pur și simplu publicul cu sonoritățile de experimentale. Desigur, acest act fusese îndelung repetat, pregătindu-se din greu pentru această reprezentație.

Razvan Paraschiv-Jazz

De altfel, minunata zi s-a încheiat într-o… încătușare de sentimente, iar ideile preconcepute pe care le aveam despre jandarmi ne-au fost spulberate dintr-o lovitură… parcă ne lovise pe toți ceva în moalele capului.

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria Fabrica de știri ... prefabricate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.