Acas' di tăte pentru toți Detectiv de România

Detectiv de România

3 minute de citit
0
0
1,636

Cunoscuți mai mult prin prisma filmelor de acțiune, detectivii particulari reprezintă o realitate a zilelor noastre. Cum dacă viața bate filmul, detectivii nu sunt chiar ca în filme. Adică nu au musai pălărie, ochelari fumurii și nici nu poartă renumitul trenci, supraveghind totul bine ascunși în spatele unui ziar găurit. Dar meseria rămâne tot atât de misterioasă precum este și în filme.

Azi, chiar noul coleg de la locul de muncă poate fi de fapt un angajat de la o firma de detectivi particulari a cărui adevărată misiune poate fi, de exemplu, supravegherea angajaților suspectați de concurență neloială, depistarea vreunei scurgeri de informații din interiorul firmei sau chiar verificarea în prealabil a vreunui angajat înainte de a fi promovat într-o funcție cheie în firmă.

instrumente detectivi

Meseria de detectiv particular nu se rezumă doar la spionarea partenerului de viață bănuit de infidelitate, așa cum mulți am fi tentați să credem. Un detectiv bun trebuie să acopere o gamă largă de competențe. Pe lângă stăpânirea elementelor care țin strict de această meserie – amplasarea instrumentelor de înregistrare foto-audio-video fără a fi depistate și în același timp să capteze totul la calitate ridicată, răbdare pentru acțiunile de filaj, unii investigatori sunt experți contabili sau în domeniul rețelelor de calculatoare.

Tot în domeniul activității de detectiv intră și realizarea de teste pentru firmele care doresc să-și evalueze sistemele de siguranță, verificarea vigilenței angajaților care se ocupă de paza companiei sau diverse teste de integritate a angajaților atunci când se încearcă coruperea lor în divulgarea vreunei strategii a firmei sau a unor secrete de care companiile concurente ar fi interesate.

Chiar dacă despre detectivii particulari se crede fie că sunt foști investigatori din cadrul poliției, fie că au activat ca agenți ai serviciului de informații, de fapt o persoană poate dobândi calitatea de detectiv particular dacă îndeplinește anumite condiții stricte, încadrate de lege, detectiv-particularun factor principal fiind fie îndeplinirea funcției de polițist ori de lucrător în cadrul unor instituții publice cu atribuții în domeniul apărării, fie absolvirea unei școli postliceale de detectivi cu durata de doi ani.

Clienții beneficiază de consiliere asupra cazului, pentru a se stabili etapele necesare pentru succesul operațiunii, tehnicile folosite și pentru a se estima cât mai corect cheltuielile clientului.

Rezultatele obținute de un detectiv în urma investigațiilor făcute sunt în siguranță, pentru că detectivul este obligat prin lege la păstrarea secretului profesional cu privire la actele, faptele, datele și împrejurările despre care a luat cunoștință în timpul desfășurării activității, chiar și după încetarea calității de detectiv particular. Cazurile expres prevăzute de lege, bineînțeles, nu sunt acoperite de acest secret profesional.

Este lesne de înțeles că apelarea la serviciile unei firme de detectivi particulari nu este chiar un lucru ieftin, pentru că tarifarea se face la numărul de ore necesare investigației, aparatura folosită și tehnica performantă sunt foarte costisitoare, iar uneori pot apărea costuri neprevăzute, în funcție de complexitatea cazului, chiar meseria în sine fiind una foarte scumpă. Cu toate astea, apelarea la serviciile unei firme de detectivi particulari nu reprezintă deloc o extravaganță, pentru că avantajele oferite de aflarea anumitor dedesubturi depășesc cu mult valoarea investiției făcute.

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria di tăte pentru toți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.