Acas' di tăte pentru toți Am supărat pe toată lumea.. nici pisica nu-mai vorbește

Am supărat pe toată lumea.. nici pisica nu-mai vorbește

2 minute de citit
3
0
2,068

De câteva zile, pisica nu mai mânca, nu se mai alinta, nu mă mai zgâria, nu mai făcea nimic. Stătea în baie și-și păzea litiera, vezi Doamne, nu cumva să-i fure careva conținutul. Dar nu… știa ea ce știa, degeaba încerca să-mi spună, că nu prea înțelegeam. Treceam prin baie, o întrebam „ce faci Blackie aci?” Ea zicea miau, eu îi răspundeam tot miau și-mi vedeam de ale mele.

Blackie pisicaȘi tot miau-miau, până ieri, când misterul s-a elucidat. Mâța nu păzea zi de zi conținutul litierei, ci o găurică din ghenă prin care venea un șoricel în vizită pe la noi. Și aseară, mâța l-a prins pe intrus și i-a prezentat sufrageria, că așa suntem noi românii… primitori. Deci pisica a venit cu șoarecul în bot, l-a pus pe covor și a început să se joace cu el de-a… șoarecele și pisica.

Șoricelul încerca să fugă, mâța, pac, îi dădea o lăbuță peste cap de-l turmenta. Și așa a început dezastrul.

Prietenă-mea când a văzut de câtă cruzime dădea dovadă pisica, a început să strige la mine să… salvez bietul șoricel din ghearele mâței.

Mă conformez, iau o pungă în care să bag bietul rozător și încep negocierea cu pisica:

– Blecuță, dă-mi șoricelul. Hai Blackie, lasă șoarecu’ că-ți dau un Whiskas.

Mâța nimic. Ba mai mult, începe să mârâie la mine.

– E-te a dracu’, te crezi câine?

Pisoiul, speriat de toată agitația, o rupe la fugă prin apartament cu șoarecu’-n bot. Nici eu n-am multă minte și încep să fug după mâță. Și se bagă mâța cu șoricel cu tot, pe hol, printre bocanci. Îl pune jos să-și tragă sufletul și încep să se fugărească printre încălțări. Ca în desenele cu Tom și Jerry, face șoarecele ce face, o dezorientează pe pisică și scapă.

Ghici cine e vinovat acum? Eu. Toți sunt supărați pe mine.

Prietenă-mea e supărată pe mine că n-am reușit să prind șoarecele și să-i dau drumul afară… că dacă-l prinde mâța când nu suntem acasă și-l mănâncă?

Pisica e supărată pe mine, că din cauza mea și-a scăpat chițăitorul.

Vecina de la parter e supărată pe mine, da’ nu știu de ce… oricum, nu-i bai, că aia e supărată tot timpul.

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria di tăte pentru toți

3 Comentarii

 1. Laurentiu Nica

  10/12/2013 la 12:36 pm

  E vremea sa iti cauti alta pisica. Cred ca nu o sa mai scapi de supararea ei. Ia sfatul meu acum, sa nu regreti mai tarziu. O sa te trezesti intr-o zi cu cosmaruri, pisica aia te va urmarii toata viata.

  Glumeam, desigur! 😀

  Succes cu restaurarea fericirii in vecinatate! Vezi ca are la magazinul de pe colt soricei de mestecat, poate ajuta la ceva… 🙂 Sarbatori Fericite!!! 😉

  Dă-i replica

 2. alin

  18/12/2013 la 4:19 pm

  Il stii pe Blacky al meu, de care ti-am zis ? S-a facut cat un vitzel acuma, baga soareci la greu in fiecare zi. Aici la tara are de unde.

  Dă-i replica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.