Acas' guest post Afla care sunt top 3 cele mai des intalnite certificari ISO

Afla care sunt top 3 cele mai des intalnite certificari ISO

3 minute de citit
0
0
2,764

Acreditarile ISO spun mult clientilor si partenerilor comerciali. Acestea arata ca pretuiesti afacerea ta, precum si parteneriatele pe care le creezi cu clientii si furnizorii. Ele arata, de asemenea, ca afacerea voastra este capabila sa indeplineasca standarde stricte in diferite fatete ale afacerii. Pentru o afacere care nu te-a mai intalnit pana acum, stiind ca pot avea incredere in tine pentru a oferi serviciile si produsele pe care spui ca poti, cu un lant de aprovizionare fara compromisuri, este baza unei relatii pe termen lung.

Dar care trei standarde ISO sunt cele mai populare?

ISO 9001: 2015 Managementul calitatii

Familia ISO 9000 abordeaza diferitele aspecte ale managementului calitatii si este unul dintre cele mai cunoscute standarde ale ISO. Acest standard este destinat intreprinderilor si organizatiilor care doresc sa se asigure ca bunurile si serviciile lor indeplinesc in mod constant cerintele clientului. De asemenea, arata ca, ca afacere, te straduiesti constant sa imbunatatesti calitatea.

Deschisa intreprinderilor mari si mici, indiferent de domeniul  de activitate, exista peste un milion de companii si organizatii din 170 de tari care sunt certificate ISO 9001.

Este popular datorita concentrarii puternice a clientilor si a faptului ca promoveaza imbunatatirea continua a calitatii. Exista, de asemenea, aplicatii specifice sectorului standardului, inclusiv industria petrolului, dispozitivele medicale, administratia locala si inginerie software.

ISO 14000 – Managementul Mediului

Pe locul doi se afla familia de standarde care ofera instrumente practice pentru ca intreprinderile sa isi gestioneze responsabilitatile de mediu.

ISO 14001:2015 se concentreaza pe sistemele de mediu utilizate in cadrul unei companii, alte standarde din acest grup concentrandu-se pe audituri, comunicatii, etichetare si analiza ciclului de viata, precum si schimbarile de mediu.

Un standard important, precum si unul popular, ofera asigurarea conducerii si angajatilor, precum si partilor interesate, ca impactul asupra mediului al companiei sau organizatiei nu este doar masurat, ci si imbunatatit.

ISO 2700 Sisteme de management al securitatii informatiilor (ISMS)

Aceasta familie de standarde abordeaza nevoile si instrumentele necesare pentru a mentine activele informationale in siguranta si in siguranta.

Popularitatea acestui standard este evidenta: ajuta o organizatie sa gestioneze securitatea activelor, cum ar fi informatiile financiare, proprietatea intelectuala, datele si informatiile angajatilor sau informatiile incredintate unor terti.

ISMS este o abordare sistematica a gestionarii informatiilor care sunt considerate sensibile si de valoare semnificativa pentru o afacere. Include oameni, procese si sisteme IT, aplicand un proces de evaluare a riscurilor si poate fi de un beneficiu enorm pentru orice organizatie de dimensiune, indiferent de domeniul pe care-l ocupa.

La fel ca toate standardele ISO, exista diferite standarde care se vor potrivi mai bine companiei tale, oferind baza de la care evoluezi si iti  dezvolti afacerea.

ISO iti solicita sa-ti identific si sa-ti descrii procesele utilizand valorile de afaceri. Scopul este de a gestiona si controla mai bine procesele de afaceri. Aceste obiective sunt in centrul sistemului tai. Valorile sunt folosite pentru a intelege si a comunica performanta sistemului tau in raport cu obiectivele firmei. Daca faci o incercare sincera de a te califica pentru certificarea ISO, vei afla mai multe despre compania ta.

Un sistem de management ISO nu este perfect, dar un sistem bine executat permite companiei tale sa se apropie de perfectiune. Pe masura ce procesele tale se imbunatatesc, ele devin mai consistente si iti poti atinge obiectivele in mod mai regulat, oferind rezultate tangibile. De asemenea, vei reduce risipa in procesele tale. Firma rscert.ro  ofera certificate si expertiza ISO recunoscuta la nivel global!

Deseurile sunt un rezultat al calitatii slabe si al ineficientei si reprezinta bani irositi. Ineficienta este rezultatul variatiei si al proceselor inconsecvente. Poti reduce aceste variatii si imbunatati consistenta si vei avea mai putine pierderi si mai multi bani.

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria guest post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.