Acas' gura pacatosului VIP-urile și brăduții de Crăciun

VIP-urile și brăduții de Crăciun

5 minute de citit
0
0
1,274

Nici măcar în ziua de Crăciun nu am stare. Ce credeați că stau degeaba să mă înec cu sarmaua-n gură? Nu, nene! Pentru un paparazzo adevărat, Crăciunul e zi de muncă, de alergat, de stat ascuns prin tufișuri, de spionat și fotografiat. După o asemenea zi grea, în sfârșit pot publica în exclusivitate primele imagini cu VIP-urile și brazii lor de Crăciun.

Primul luat în vizor e Adrian Copilul Minune Simionescu de Vito… Hmm! Cam lung nume pentru un omuleț așa de mic. Din surse (ne)demne de încredere am aflat că Adiță și-a dorit anul acesta un brăduț făcut cu propriile mânuțe. Astfel că „Wunderkind” încă de la început de decembrie s-a luptat din greu cu vreo trei piese de lego pe care într-un final a reușit să le pună cumva una pesta alta și și-a clădit un brăduț, așa, ca pentru măsura sa.

brad adrian copilul minune

Bravo Adiță! Pentru efort și dăruință, redacția Oltelean.com îți acordă nota 10 (cu minus). Dar pentru nota execuției, încă ne mai gândim… Orice alt copil ne-minune ar fi îmbinat piesele alea în vreo trei secunde, nu în trei săptămâni.

Pentru al doilea pom de iarnă schimbăm personajul, dar nu și etnia. Cel mai rom dintre țigani, Cioabă ăl mic… junioru’, deh… a pregătit pentru anul ăsta un brad reciclabil. Nu, nu este vorba de vreun brad făcut din fier vechi așa cum v-ați fi așteptat. Și nici nu e strălucitor și fără turnulețe. Fără globuri de aur umplute cu plumb să dea greu la cântar, fără beteală de argint din linguri de inox. Pentru bradul de anul ăsta, Cioabă a folosit doi porci, un vițel, o frunză de salată pentru culoare și l-a ornat cu vreo trei sute de sarmale. În ton cu obiceiurile de sărbători, bradul țigănesc din acest an are ca scop îngroșarea sângelui, blocarea cu grăsimi a venelor, perfect pentru mult așteptatele ocluzii intestinale. Astfel Cioabă s-a asigurat că-și poate adăuga încă două falduri la gușă, să moară dușmanii de invidie.

brad cioaba

De la romi, schimbăm locația, dar năravul ba. Adică trecem la alt personaj care se țigănește ca la ușa cortului oricând are ocazia. Pe eternul pacient din politichia de mărgăritar, VC Tudor, Crăciunul l-a prins deprimat.

E normal să fie deprimat. Poate pentru prima dată în viață, îl înțeleg pe tribun. Păi cum să nu fie deprimat când și anul acesta a câștigat alegerile cu peste 342% din voturi, iar mafia electorală l-a furat la numărătoare? Mai ales că anul ăsta au fost de partea sa și alegătorii din galaxia Alpha Centauri.

Să treci de la manie la catatonie, nu altceva.

Nici măcar un brăduț nu a vrut să-și facă. Noroc cu colegii de salon care au pus mână de la mână și au încropit unul din ce au avut la îndemână… câteva tuburi de Xanax, niște mănuși de unică folosință, frumos luminat de electrozii de la aparatul de electroșocuri. Iată că și cercurile de lucru manual sunt bune la ceva.

brad vadim

Pentru următorul brăduț rămânem tot în domeniul politicii și continuăm cu alt luzăr din alegerile prezidențiale. Victor Viorel și-a adunat toate fițuicile, toate copiuțele folosite de-a lungul vieții de student și le-a cuprins, nu într-un volum, o lucrare de diplomă, cum era de așteptat, ci într-un brad. Măcar așa nu poate fi acuzat că a copiat pe cineva, doar bradul ăsta din hârtie este o idee originală, ceva ce nu s-a mai făcut până azi.

brad ponta

Fiică de politician, de meserie vedetă, Oana Roman a ales simplitatea pentru bradul de anul ăsta. Un mare „bravo” pentru modestia Onucăi. Un brăduț simplu, dar cu de toate…

brad oana roman

Din lumea VIP-urilor nu putea să lipsească Cătălin Botezatu, cu tot cu cacofonie, așa… să fie în ton cu personajul. Ei bine, curioșii pot fi liniștiți, căci despre Bote avem vești bune. Pentru Crăciunul ăsta și-a tras un vlăstar cu vâscul mare.

brad botezatu

Din păcate nu avem vești la fel de bune despre pomul de Crăciun al lui Mihai Trăistariu. Se pare că bradul lui Mihăiță s-a scuturat de tot, i-au picat toate acele și a rămas chilug de tot, doar cu două-trei smocuri de ace pe la vârfurile ramurilor. Degeaba a încercat Mihai tot felul de trucuri, ba să lipească frunzulițele cu super-glue, ba să le înfigă de-a dreptul în rămurele, nenorocitele alea de ace nu vor să stea și pace.

brad traistariu

Îi sunt recunoscător lui Mihai Trăistariu, căci mi-a făcut misiunea mai ușoară. Pentru a prinde un instantaneu cu bradul lui chel nu am fost nevoit să duc o muncă grea, doar i-am vizitat contul de Facebook.

Astea au fost imaginile în exclusivitate care m-au costat ziua de Crăciun. Hai, gata cu cititul, că se răcesc sarmalele. Poftă bună și Crăciun fericit!

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria gura pacatosului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.