Acas' guest post Sistem de alarma sau sistem camere de supraveghere?

Sistem de alarma sau sistem camere de supraveghere?

2 minute de citit
2
0
1,923

Multe persoane doresc sa isi asigure suplimentar locuintele sau sediile de firma, dar nu stiu care este cea mai potrivita alegere pentru ele: sa instaleze un sistem de alarma clasic sau mai degraba sa opteze pentru Seku camere de supraveghere? Raspunsul la aceasta intrebare nu este chiar simplu, deoarece aceste doua tipuri de sisteme sunt destul de diferite, fiecare dintre ele avand puncte forte sau puncte slabe. Depinde foarte mult si de asteptarile persoanelor: doresc sa fie avertizate asupra tentativei de intrare prin efractie sau doresc mai degraba sa aiba dovezi, eventual sa ramana imaginile infractorului pentru a fi considerate probe? Un alt aspect, deloc de neglijat, este si pretul ce trebuie platit, chiar daca astfel de sisteme sunt mult mai accesibile acum, din punct de vedere financiar, decat in trecut.

camera de supraveghere usmart-java-800

Cand se opteaza pentru instalarea unei alarme apare nevoia de a incheia un contract cu o firma de paza si monitorizare, care sa si intervina in momentul in care s-a declansat alarma. Sistemele de alarma clasice functioneaza pe principiul unui circuit inchis, iar cand acest circuit este cumva intrerupt, prin deschiderea unei usi sau a unei ferestre, sistemul porneste alarma sau pe baza senzorilor de miscare, ce declanseaza avertizarea in momentul in care detecteaza miscare in perimetru. Avantajul sistemului de alarma este ca acesta reuseste sa sperie sau sa descurajeze infractorii, avand in acelasi timp un cost mai redus.

Daca se opteaza pentru sisteme camere de supraveghere, exista mai multe optiuni. Clientii pot alege un sistem clasic de supraveghere, care implica montarea unui numar de camere video, a unui DVR si a unui hard de stocare sau pot opta pentru cele mai noi tehnologii din domeniu, respectiv camere IP, HD sau chiar NVR. Avantajul major oferit de sistemele cu camere de supraveghere este ca imaginile captate de catre acestea sunt stocate si pot fi utilizate ulterior de catre organele abilitate ca probe importante pentru identificarea si arestarea infractorilor. In plus, camerele de supraveghere pot fi folosite si pentru a monitoriza activitatea intreaga ce se desfasoara in perimetrul pe care il monitorizeaza, devenind eficiente si pentru supravegherea copiilor sau a angajatilor, de exemplu. Insa in comparatie cu sistemele de alarma, investitia initiala pentru instalare este mai ridicata.

Fiecare dintre cele doua sisteme, de alarma si de supraveghere cu camere, are avantajele si dezavantajele sale, insa daca va ganditi sa le combinati sau sa gasiti un sistem si mai complex, care le reuseste pe ambele, cred ca faceti cea mai potrivita alegere, fiind complet in siguranta.

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria guest post

2 Comentarii

 1. Fotograful

  31/03/2017 la 11:35 am

  Acuma depinde ce ai de aparat…sau de supravegheat…sau cat de adanc ai buzunarul…

  Dă-i replica

 2. plug raclor

  31/03/2017 la 2:10 pm

  Nu e nevoie,am cateva vecine ‘binevoitoare’ care ma ajuta!

  Dă-i replica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.