Acas' gura pacatosului Oradea Mare rămâne… mică

Oradea Mare rămâne… mică

1 minute de citit
8
0
1,902

După cum probabil nu știți și nici nu vă interesează – asemeni celor mai mulți dintre orădeni, în Oradea a fost supus votului cel de-al doilea referendum pentru unirea Oradiei cu surata mult mai mică și anume comuna Sânmartin.

Ilie_Bolojan_Mihai_Viteazul_Referendum_OradeaDupă o noapte albă în care primarul Bolojan n-a pus geană pe geană (mai bine zis… sprânceană pe sprânceană, în cazul dumnealui) au apărut și primele rezultate, iar primarul se recunoaște învins… prin neprezentare. Prin neprezentarea orădenilor la vot, desigur.

Marea unire a picat la mustață (ptiu drace, era să scriu la sprânceană), căci nici în cel de-al doilea tur de vot nu s-au înghesuit la vot cei 30 la sută dintre orădenii necesari pentru validarea referendumului, adunându-se abia 28,24%.

Două tururi de vot au fost necesare pentru a se vedea că pe orădean îl doare în cot de planurile de mărire a orașului de către primarul nostru ales pe… sprânceană încă din 2008.

Gurile rele ar zice că și-ar cam fi frecat mâinile și constructorii, căci odată cu extinderea orașului ar fi avut mult ciment de turnat, iar contractele de construcții se cam dau pe… sprânceană.

Tot gurile rele zic că primarul orădean iubitor de ciment, cam urăște natura și abia aștepta ca în urma referendumului să primească undă verde la tranșat pădurea din Băile Felix, ba să facă (alt) drum de acces către stațiune, ba să facă piste de biciclete, chestii din astea de … cimentat fonduri și de ce nu… poziții politice, chiar dacă mulți îi urează edilului călătorie sprâncenată încă de pe acum, deși mai are ceva timp din mandatul de primar.

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria gura pacatosului

8 Comentarii

 1. Andrei Chisanovici

  15/06/2015 la 6:24 pm

  Ciudat faptul ca a fost putina lume la acest referendum. Eu sunt din Iasi, dar am urmarit putin cam despre ce era vorba. De pierdut are municipiul pentru ca a pierdut sansa de a creste, dar si comuna Sanmartin pentru ca se limiteaza in a creste, in principal din vedere economic.

  Dă-i replica

  • Iulian M.

   15/06/2015 la 7:16 pm

   Sincer nu vad avantaje/dezavantaje pe moment. Eu unul nu am votat pentru ca mi s-a parut aiurea ca un cartier al orasului sa fie la sapte kilometri distanta de oras… restul de „avantaje” gen bilet de autobuz care se poate folosi si in oras sau faptul ca nu mai platesti o rovigneta ca sa ajungi in Felix, nu infrumuseteaza viata oradeanului de rand care oricum nu merge prea des prin statiune.. iar un bilet de autobuz pana in Felix e vreo trei-patru lei, deci nu-i niciun avantaj.
   Alte promisiuni cum ca soarta lacului cu nuferi depinde de acest referendum sau infiintarea de noi trasee de biciclete… nu au de a face cu alipirea Sanmartinului.
   Mai degraba cred ca s-a urmarit o concurenta fortata la capitala regiunii.
   Banii pierduti in cele doua tururi de vot puteau fi folositi in multe alte scopuri… Orasul asta are nevoie de multe alte lucruri, nu doar de piste de biciclete care se fac in draci.
   Multe strazi sunt inca neasfaltate, orasul pute de la canalizarea defectuoasa, in unele locuri risti daca treci pe langa cladiri care stau sa cada… dar nah, se pare ca primaria are alte prioritati.

   Dă-i replica

 2. Florin

  16/06/2015 la 2:22 pm

  Domnule Iulian nu cred ca locuiești in Oradea, altfel ti-ai fi dat seama de importantă acestui proiect! Polonia,Austria si mai multe tari au făcut aceste proiecte mai de mult, si sau dezvoltat mult mai repede! Sau scuzata tot dumneata ai fost cel care tot acuzai atunci cand sa făcut parcul industrial. Acel parc care acum are peste 2700 de locuri de munca! Si înainte in acel loc erau doar niște bălării, dar na nu ne convine ce se face in Oradea pentru ca începem sa arătam a oraș european !!!

  Dă-i replica

 3. Andrei M.

  16/06/2015 la 3:01 pm

  trebuie sa intelegm si noi ca lumea se schimba si ca daca vrem locuri de munca si bani trebuie sa mergem mai departe. pana atunci, sa ramanem conservatori, ca altfel nu am avea de ce sa ne plangem.

  Dă-i replica

 4. Catalin anastase

  16/06/2015 la 3:52 pm

  Aiurea si cu oamenii astia… vor schimbari dar nu ies din casa. Eu nu stiu cum puteti sa spuneti ca arata a oras european… pe bune. Sau este sarcasm si nu-l percep eu ca atare?

  Dă-i replica

 5. Ceasuri

  17/06/2015 la 11:50 am

  In fiecare oras se intampla asa, nu este ceva nou. Eu cred ca fiecare primar are partea lui de comision, daca pot spune asa 🙂

  Dă-i replica

 6. Marcu

  29/06/2015 la 11:10 am

  Tipic romanesc. Stam la coada la covrigi cu placere.

  Dă-i replica

 7. marcel Anastase

  29/06/2015 la 12:20 pm

  Nu stiu ce credeti voi, dar eu m-am cam saturat de toata abureala asta din ultima perioada.

  Dă-i replica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.