Exista o multime de metode care te pot ajuta sa uiti de problema rozatoarelor. Rozatoarele pot provoca o infinitate de inconveniente. Odata aparute in casa, pot face zgomot si te pot deranja. Dar ceea ce este mai periculos este faptul ca soarecii pot pune in pericol sanatatea oamenilor, pot deteriora mobilierul, pot mesteca cabluri, crescand astfel pericolul de incendii.
Principala modalitate prin care poti scapa de rozatoare este deratizarea.
Deratizarea este una dintre cele mai eficiente metode de exterminare si prevenire a soarecilor si sobolanilor dintr-un anumit spatiu, fie interior (deratizare scari de bloc, cladiri de birouri etc.) sau exterior (parcuri, livezi).
Deratizarea soarecilor si a sobolanilor sunt insa doua operatiuni diferite, atat ca durata, dar si din punctul de vedere al metodelor prin care rozatoarele sunt exterminate. In timp ce deratizarea sobolanilor dureaza in jur 5 pana la 7 zile, soarecii sunt exterminati in 2-3 zile. De asemenea, otrava folosita pentru sobolani este mult mai puternica fata de otrava folosita pentru soareci.
Iata opt pasi pe care ii poti urma pentru a scapa de rozatoare:
Elimina toate sursele potentiale de hrana pentru rozatoare. Soarecii aleg de obicei sa infesteze casele in care exista foarte multa mancare. Pentru a evita infestarea cu rozatoare, acestia nu trebuie sa ajunga la hrana. In caz contrar ei vor ajunge sa locuiasca in casa ta in mod constant. Toate produsele alimentare trebuie depozitate in recipiente speciale din plastic sau sticla. Asigura-te ca recipientele au capace care pot fi etansate.
- Asigura-te ca locuinta sau spatiul este curat si ordonat. Chiar si cateva firimituri uitate pe masa dupa micul dejun, pot fi gustarea potrivita pentru o familie de rozatoare. Nu lasati haine in coluturile casei, acestea pot fi utilizate de rozatoare ca si cuiburi.
- Folositi ulei de menta. Mirosul uleiului de menta este foarte intens pentru soareci si nu vor dori sa se apropie daca il simt. Se pot folosi bile de bumbac imbibate cu ulei de menta in zonele infestate. O alta modalitate este cea de a creste menta in apropierea usii de la intrare.
- Sigilati spatiile prin care rozatoarele pot patrunde. Soarecii sunt creaturi mici si se pot strecura cu usurinta prin cele mai mici gauri. Asigura-te ca nu exista nicio modalitate pentru rozatoare de a patrunde in casa ta. In caz contrar va trebui sa scapi de soareci iar si iar. Daca exista gauri, va trebui sa acoperi gaurile cu plasa de aluminiu sau sa le umpli cu lana de otel.
- Foloseste otravuri speciale impotriva rozatoarelor.
- Alege capcane corespunzatoare. Exista o varietate mare de capcane pentru soareci. Capcanele trebuie instalate si amplasate in zona infestata.
- Utilizeaza repelente, de tip spray sau altele impotriva rozatoarelor.
- O pisica te poate ajuta sa tii la distanta rozatoarele.
Informatii oferite in parteneriat cu Vulpea Ucigasa – o firma de deratizare care ofera toate aceste servicii, asigurandu-te ca vei avea un spatiu lipsit de orice urma de rozatoare.