Acas' di tăte pentru toți Amintirile mă chinuiesc – 3. Hoții de copii

Amintirile mă chinuiesc – 3. Hoții de copii

2 minute de citit
1
0
2,329

Era demult, tare demult, la vârsta aia când încă îmi mai ștergeam mucii cu mâneca de la bluza de treling și fugeam de acasă când se punea masa, mă tiram să mănânc pe la vecini, că doar era mai buna mâncarea de la altu’ ; stăteam toata ziua la Georgeta-mică să mănânc salam… care de fapt era praz, că așa-mi băgaseră în cap ăia mai mari cu care ma jucam: prazul e salam (nu cred că eram departe de adevăr, că pe atunci, pe vremea lu’ Împușcatu’. salamul era mai mult o legumă la câtă soia avea în el). Adică eram mic-mic, boboc în clasa I-D și cu creierul ca un burete. Rețineam orice prostie. În schimb, dacă era vorba de memorat vreo poezie sau ceva folositor in viață – blocaj mental permanent. Dacă nu era vreo tâmpenie, creierul meu indexa informația ca fiind nefolositoare și o trimitea direct în Recycle Bin.

Așa am ajuns și să cred cu tărie în existența unor oameni răi care umblă toată ziua prin oraș, răpesc copii, îi omoară și dupăia îi arunca pe câmp, îi lasă fără organe interne sau îi chinuie și îi răpesc pentru a-și înmulți armata lor de sectanți. Habar n-aveam ce înseamna aia o sectă, dar știam să mă feresc de ea. Cred că eram un scump atunci. Scump la propriu. Altfel de ce să mă vrea „secta”?

Și cu „secta” în cap, nu vorbeam cu străinii ; dacă vedeam pe cineva care arăta a „sectă” mă tiram cât puteam de repede spre casă. Așa se face că într-o bună zi, când am ieșit de la școala, am văzut ceva dubios: o gașcă de motocicliști, lucru foarte rar pe atunci. Brusc au inceput sa îmi zornăie clopoțeii ; alarma din cap a început să îmi palpaie: SECTA… SECTA… SECTA ; s-a activat instinctul de conservare și tot ce am mai putut face a fost să fug. Da’ nu oricum. Forrest Gump era pistol cu apă pe langa mine. Road Runner ăla din desenele animate ar fi înghițit praful din urma mea. Ideea e că am ajuns acasă ud-leoarca de transpirație și emoții și urlam din toti bojocii: MAMI, MAMI, VENIRĂ INSECTELE LA ȘCOALĂ CU MOTOCICLETA.

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria di tăte pentru toți

Un comentariu

  1. maria

    28/03/2012 la 9:07 pm

    ar trebui sa se ea masuri zdravene,mor copii nu stiti prin ce trec mamele!!!!

    Dă-i replica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.